Falster Rundt

Lolland & Falster

Rundt i kajakFalster Rundt


Startpunkt

Starter i Guldborg Falster, ved slæbestedet . (Google Maps)


Ruten

Med en kyststrækning på mellem 150 og 200 kilometer er der langs Falsters kyst rigtig gode muligheder for at få nogle fantastiske naturoplevelser.


Hvis man vælger at ro nord om Falster, starter man med at ro rundt om rundt om en stor halvø med skovene Resleskov og Vålse Vetserskov. Man kan herefter vælge at følge kysten eller ro direkte over til Orehoved skov.


Det næste stræk vil føre én under både Storstrømsbroen og Farøbroen, her kommer man bl.a. forbi Sortsø Fritidshavn, hvor der er shelterplads, og videre mod Stubbekøbing. Efterfølgende runder man pynten ved Grønsund gamle færgehavn og man nærmer sig nu Stubbehage Fyr og det idylliske fiskeleje Hæsnæs. Hesnæs er et lille fiskerleje kendt for sine specielle rørklædte huse og den idylliske beliggenhed. Husene opførtes efter stormfloden i 1872 og vedligeholdes efter en lokalplan, der sikrer den særlige byggestil og miljøet i Hesnæs. I nærheden findes traktørstedet Pomle Nakke (1 km syd for havnen).


Kysten fra Hesnæs og videre ned mod Gedser Odde starter med et langt stykke med høje skrænter og skov, som efterhånden afløses af Ulslev Strand, og sommerhusområderne Marielyst og Bøtø, hvor der findes en lille strandkirke. Har man behov for en overnatning kan man evt. bruge Østersøparken Camping, der har et teltområde næsten helt nede ved stranden.


Gedser Odde rundes, pas på der kan være kraftig strøm, og nu går turen igen nordpå mod Nykøbing F. Undervejs passerer man Skelby, Stavreby, Bruserup og Marrebækkanalen. Man er nu kommet op i Bredningen og skal forbi Hasslø på den ene side og Kalvø og Flatø på den anden side.


Man kommer under broen i Nykøbing, her ligger Guldborgsund kajak/Havkajak klub ovre på Lolland siden, her har man, som kajakroer, mulighed for overnatning og bad. Man fortsætter videre og kommer forbi Pandebjerg Gods, og så nærmer turen sig sin afslutning i Guldborg havn.


Jeg vil nu men at man fortjener den store is, fra iskiosken på Cafe Lagunen.


Ikke mindst har man, når man har indsendt sin logbog og sit kort med roet rute, fortjent sit Falster Rundt mærke.


Om man ror Falster Rundt den ene eller anden vej er op til en selv. Mindre øer må man passere som man har lyst.


Anmeldelsesformular Falster Rundt


Anmeldelse af gennemført tur